vacatures
klussenbank
kandidaten
inloggen

linkedin


Liftlid in de Kijker

Wie ben je? Jennyfer Peters, 48 jaar. Geboren in Heerlen, getogen in Bocholtz. Moeder van twee fantastische puberdochters, niet getrouwd maar wel een lieve vriend. Arbeidsmarktpolitiek/ Personeelsbeleid aan de Hogeschool Tilburg gestudeerd. Als mens probeer ik zoveel als mogelijk uit het leven te halen. Oftewel 'Live to the Max'. Leef niet passief, vorm je eigen leven, haal eruit wat je eruit kunt halen. Deze leefwijze geeft mij energie en ik hoop er anderen mee te inspireren.
Wat doe je? Ik werk al vanaf mijn 19e. Sinds 27 jaar werkzaam binnen het vakgebied Human Resources, waarbij ik de laatste 2 jaar werkzaam ben bij het Recruitment Center van APG. Fantastisch om nu aan de voorkant van de arbeidsmarkt te zitten. Je krijgt een heel andere kijk op het werven van goed personeel. Het begint met het goed formuleren van een functieprofiel met als doel ook echt de juiste kandidaat voor die specifieke vacature te vinden. De doelstelling van APG is om deze in te vullen met eigen personeel. En waar dit intern niet lukt, is het de kunst om dit via de juiste kanalen te doen waarvan het LIFT-netwerk er een is.
Wat is je passie? Ik vind het prachtig om te zien dat mensen gelukkig zijn. Vooral voor mijn dochters vind ik dit belangrijk. Prachtig vind ik het om te sparren met die meiden en dat ik vanuit mijn levenservaring andere gezichtspunten mee kan geven met als doel dat ze nog gelukkiger zijn. Dit levert vaak hele leuke discussies op. Waarbij ik best durf te stellen dat ook ik niet altijd gelijk heb en ook nog bijleer. Op mijn werk krijg ik vaker te horen dat ik mensen weet te motiveren/enthousiasmeren; mensen door een andere bril naar de wereld laat kijken. Communicatie is zo belangrijk. Houd deze open en transparant. En liever een keer een 'gemotiveerd nee' verkopen dan om de waarheid heen te draaien. Een andere passie van mij is muziek. Mooi om te zien hoe jong en oud kan genieten van dezelfde muziek en samen danst. Leeftijd maakt op zo’n moment geen verschil meer.
Wat is je beste eigenschap? Ik leg erg gemakkelijk contacten. Hierdoor heb ik een enorm netwerk opgebouwd. Je kunt het bijna zo gek niet verzinnen of ik ken wel iemand die weer iemand kent etc. En dit geldt zowel in mijn prive´- als ook in mijn werkomgeving. Daarnaast ben ik een doorzetter. Ik ga niet voor 'kan niet', maar denk heel oplossingsgericht.
Hoe ben je met LIFT in contact gekomen? Begin vorig jaar werd ik door mijn manager gevraagd of ik de rol van LIFT-contactpersoon op mij wilde nemen. Dit had met name te maken met de centrale rol van het Recruitment Center in het proces van de in-, door- en uitstroom van eigen personeel. Vanaf de eerste dag vind ik dit een hele uitdagende rol. Ik heb mezelf als doel gesteld om LIFT weer ‘in de lift’ te brengen binnen APG. En zie hierin ook een stijgende lijn. Ik probeer het juiste beeld van LIFT mee te geven. Ik laat zien dat het een mooi instrument is om als medewerker je netwerk uit te breiden. En hiermee ook de angst om te veranderen weg te nemen bij medewerkers die al langer in dezelfde functie werken. Laten zien dat alle LIFT-partners hetzelfde doel hebben. De werkgelegenheid in het zuiden zoveel mogelijk lokaal invullen. Mensen flexibel inzetten. Kennis laten maken met het “groene gras aan de overkant”. Helaas wordt LIFT nog vaak onterecht geassocieerd met 'ik moet weg'. Door echter met succesverhalen te komen, neem je dit onbehaaglijke gevoel weg en durven mensen ook meer.
Heb je een tip voor de toekomst van LIFT? Zoek nog eens op de “ouderwetse” manier de zaterdagkrant op en vergroot de naamsbekendheid van LIFT door succesver- halen te publiceren. Met als doel dat er meer bedrijven mee gaan doen aan het LIFT-samenwerkingsverband.